Avoinna:
Ma, Ke 10-18 Ti, To, Pe 9-17
Muina aikoina palvelemme sopimuksen mukaan.
Olemme lomalla 13.7. - 28.7. Palvelemme jälleen 29.7.
Puhelin:
(02) 487 7997 / 050 5711 200

Kuivasilmäisyys – yleistyvä vaiva

Punoittaako, vetistääkö tai kutiseeko silmät?

Jos tunnistat oireet, saatat kärsiä kuivasilmäisyydestä. Kuivasilmäisyys on yleinen vaiva. Silmien kuivumista aiheuttaa mm. kyynelnesteen erittymisen väheneminen ja sen koostumuksen muuttuminen. Kuivasilmäisyydelle altistaa mm. näyttöpäätetyöskentely, keskittynyt lukeminen tai autolla ajo, kuiva huoneilma ja ilmastointi. Myös savu, pöly, tuuli, pakkanen ja helteinen aurinko, silmäleikkaukset, tietyt sairaudet ja jotkut lääkkeet aiheuttavat kuivasilmäisyyttä. Erityisesti naisilla ikääntymiseen liitty usein kynelnesteen tuotannon vähentyminen.

Silmälääkärien ja optikoiden vastaanotoilla kuivasilmäisyyden toteaminen on päivittäistä. Pohjoinen elinympäristö keskuslämmityksineen ja ilmastointeineen edesauttaa silmien kuivumista, kuten myös näyttöpäätetyöskentely ja runsas tv:n katselu sekä mobiililaitteiden käyttäminen.

Kun kyynelnesteen eritys toimii normaalisti, silmän pintaa peittää ohut hyytelöimäinen kyynelenestekerros, jota erittyy voiteluaineeksi silmänpintaan tasaisesti. Jos kyynelnesteen laatu muuttuu tai sen eritys on liian vähäistä, silmänpinnalle syntyy kuivia alueita. Kuivat alueet silmän pinnassa ärsyttävät silmää. Tavallisimpia kuivasilmäisyyden oireita ovat: kirvely, roskantunne, punoitus, kutina, ärsytys, vetistys, polttelu, kuivuudentunne, valonarkuus, väsyneet silmät, näöntarkkuuden vaihtelut sekä helposti ärtyvät silmät.

Onneksi tähän koko ajan yleistyvään vaivaan löytyy runsaasti erilaisia oireita helpottavia tuotteita. Kotimaiset Piiloset BioDrop -silmien hyvinvoinituotteet sopivat kaikille kuivasilmäisille. Ne ovat säilöntäaineettomia ja kosteuttavat silmäystävällisesti luonnollisilla vaikuttavilla aineilla.

Biodrop MD Plus-on tehokosteuttaja, joka sopii vaikeampienkin kuivansilmän oireiden hoitoon. BioDrop-tuotteet sopivat hyvin myös piilolinssien käyttäjille. Kostutustippojen lisäksis helppokäyttäinen Biodrop MD Spray-tyrnisuihke, soveltuu kuiville silmille ja silmäluomille.

Valikoimastamme löytyy myös Hylo tuoteperhe, mm. Hylo Dual Intense ja Hylo Gel, Vita Pos silmävoide sekä Thealipid.